Közélet

Előzetesben a cibakházi pap gyilkosa

cibakházi pap (cibakháza)
cibakházi pap (cibakháza)

A bíróság elrendelte a cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A Szolnoki Járásbíróság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára rendelte el W. Renátó Zoltán budapesti lakos harmincnapos előzetes letartóztatását. Nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene – közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

A gyanúsított megpróbált elrejtőzni a hatóságok elől, és az ügy tárgyi súlya miatt az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll – indokolta a határozatot a szóvivő, hozzátéve: a bíróság döntése jogerős.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján azt közölték: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves W. Renátó Zoltán szeptember 10-én az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés miatt ment el Cibakházán az ott plébánosként szolgáló 72 éves ember otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával a fővárosba menekült. A rablógyilkosság gyanúsítottját több rendőrkapitányság összehangolt munkájával csütörtök délután.

Budapesten fogták el, majd még aznap Szolnokra vitték. Kihallgatása alatt W. Renátó Zoltán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik