Közélet

Fegyverrel zsarolták a fővárosi prostikat

Húszezer forint a helyért – ennyi kértek naponta.

A két férfi nem éppen a szokványos módját választotta a pénzkeresésnek: úgy döntöttek, a fővárosban dolgozó prostituáltak majd megkeresik helyettük a kenyérrevalót.

Augusztus elején környékezték meg a kiszemelt szexmunkásokat, az V. kerületi Eötvös téren rohanták le őket. A rendőrség adatai szerint négy kocsi állt meg a helyszínen, az autókból 15-20 marcona legény szállt ki. Az egyik nővel közölték, egy hónapra visszamenőleg napi húszezer forintot kell fizetnie, afféle helypénzként. Áldozatuk erre nem volt hajlandó, ezért az egyik ismeretlen megtámadta. A nő társai igyekeztek segíteni, ám a banda tagjai ekkor fegyvert rántottak, fenyegetőzni kezdtek, és elismételték, miért is jöttek, mit követelnek. Ezután visszaültek a járművekbe és elhajtottak.

Az eset a rendőrök fülébe jutott. Eddig a csapat két tagját sikerült azonosítaniuk. A 44 éves férfira és 25 éves társára kedden csaptak le a Terrorelhárítási Központ emberei. Az idősebb férfit őrizetbe vették kezdeményezik előzetes letartóztatását, azonban ifjú cinkosa szabadlábon védekezhet. A páros ellen zsarolás miatt folyik az eljárás – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik