Közélet

Szemetelésért bilincselték meg az egyetemistát

Barátja azért kapott bírságot, mert nem volt nála személyi.

Az eset még nyáron történt. A fiatalok a Balatonra akartak lejutni stoppal, a budaörsi pihenőnél próbáltak fuvart szerezni maguknak. Egy óra elteltével sem volt szerencséjük, így vettek két sajtburgert egy közeli gyorsétteremben és leültek a fűbe megenni. Ekkor állt meg a rendőrautó.

Ketten szálltak ki a kocsiból, igazoltatták őket. Egyiküknél nem volt személyi, emiatt azonnal kiszabtak 50 ezer forint helyszíni bírságot. Barátját felszólították, szedje össze a szemetét. A körülöttük heverő dolgokból csak a zacskó volt az övé, amiben még benne volt a fél szendvics. Válaszul egy „ne már” csúszott ki a száján. Pillanatokkal később már bilincs volt a kezén – írja a delmagyar.hu.

Az egyetemistákat bevitték, majd némi várakoztatás után távozhattak a két 50 ezer forintos csekkel. A „szemetelésért” előállított fiú minden követ megmozgatott, hogy bizonyítsa, jogtalanul büntették meg, ám végül kénytelen volt beletörődni a dologba. Barátja a spórolt pénzéből befizette az 50 ezret, társa inkább ledolgozta. Egyikük sem érti, miért büntették meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik