Közélet

Fegyveresek, autós üldözés és lángoló járművek Komárom-Esztergomban

rendőrségi helikopter (rendőrségi helikopter, )
rendőrségi helikopter (rendőrségi helikopter, )

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak le Komárom-Esztergom megyében.

A fegyveres támadók csütörtök délelőtt jelentek meg a tatai ékszerboltban. Megfenyegették az alkalmazottat, megszerezték a zsákmányt majd elhajtottak.

Kiiktatták üldözőiket, gyújtogattak

A rendőrség délután közölte, összesen hárman léptek az üzletbe, negyedik cinkosuk a kocsiban várakozott, majd – miután akciójuk sikerült – Esztergom felé vették az irányt. Menekültek, de a tatai járőrök utolérték őket. Ám a rablók nem adták fel: házilag készített vastárgyakat hajigáltak az útra, amelyeknek sikerült lyukat ütni a rendőrautó jobb első és hátsó gumiabroncsába is.

A rendőrök ennek ellenére rövid ideig még a sarkukban voltak, végül  azonban meg kellett állniuk. A négy férfi Neszmély határában felgyújtotta az autót, motorcsónakba szálltak és áthajóztak a Dunán Szlovákiába. A motorcsónakot ezután szintén lángra lobbantották.

Nincsenek meg

A rendőrség három megyében is ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel, Budapestről pedig helikopter érkezett, hogy minél előbb kézre kerítsék a tetteseket – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik