Közélet

Horror az M5-ösön: vasárnap dől el a kamionsofőr sorsa

Már vasárnap elrendelheti a bíróság az M5-ös autópályán péntek hajnalban tömegkarambolt okozó bolgár sofőr előzetes letartóztatását, akár a kórházban is - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a kamion vezetőjét halálos tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja az ügyészség.

Indítványuk szerint – a bűncselekmény súlyát figyelembe véve – csak kényszerintézkedéssel biztosítható a gyanúsított jelenléte az ellene folyó eljárásban, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalást várhatóan vasárnap tartják a Budakörnyéki Járásbíróságon, de a helyszín még változhat, mert a gyanúsított jelenleg kórházban van. A vasárnap reggeli vizit eredményétől függően az is lehet, hogy a tököli börtönkórházban, vagy a kamionsofőrt most ápoló egészségügyi intézményben tartják meg a tárgyalást – közölte Gyugyi Csilla.

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik