Közélet

Börtönfüggő lesz Bándy Kata gyilkosából

Péntek László (péntek lászló)
Péntek László (péntek lászló)

Nem valószínű, Péntek László ép elmével sétál ki a börtönből 2053-ban.

Jövő hétfőn új élet kezdődik Péntek László számára, akit szerdán ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre a Pécsi Ítélőtábla a fiatal pszichológusnő, Bándy Kata megöléséért. Végh József, kriminálpszichológus szerint elkerülhetetlen a pszichés sérülés, ha valaki ilyen sok időt lehúz a rácsok mögött.

Kezdetben elkeseredett lesz és dühös, és nem kizárt, hogy megfordul a fejében az öngyilkosság is. Később azonban vélhetően elfogadja a helyzetet, és elkezd berendezkedni az új életére – mondta a szakember a Borsnak hozzátéve, mire eljön az idő, már nem biztos, hogy szabadulna, hiszen 40 alatt rengeteg idő.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a lapnak elmondta: az életfogytiglani fegyházra ítélt fogvatartottak fokozatosan kapcsolódnak be a munkába, oktatásra is igényt tarthatnak. Nevelő, pszichológus és börtönlelkész segíti a beilleszkedésüket. Látogatót havonta egyszer fogadhatnak.

Péntek László ügyében szerdán hozták meg a jogerős döntést. Enyhébb ítélet született, eszerint 40 után feltételesen szabadlábra bocsátható. A gyilkos ezúttal új jogi képviselővel az oldalán szállt harcba, az ismert sztárügyvéd, Tuza Péter védte, aki mindent megtett, hogy enyhébb ítéletet csikarjon ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik