Közélet

Kirúgták a fegyverrel rabló titkosszolgát

Megszűnik a XIII. kerületi fegyveres rablással gyanúsított objektumőr szolgálati jogviszonya - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Előzőleg a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt közölte: fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egyik dolgozója ellen. Tájékoztatásuk szerint a szakszolgálat hivatásos állományába tartozó tagja szerda este egy XIII. kerületi benzinkútnál tankolt, majd fizetés nélkül akart távozni. Az őt feltartóztatni akaró kútkezelővel dulakodni kezdett, majd ráfogta engedéllyel tartott lőfegyverét, és felszólította, hogy engedje el, különben lőni fog.

A kútkezelő hátralépett, majd megkerülve a gépkocsit, kinyitotta a jobb első ajtaját, és az ülésre tett lőfegyvert félredobta. A gyanúsított a meghamisított rendszámú gépkocsival elmenekült.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat dolgozójának illetékes parancsnoka elrendelte a méltatlansági vizsgálatot a fegyveres szervek hivatásos tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján, és az objektumőr szolgálati jogviszonya augusztus 31-i hatállyal megszűnik.

Az MTI információi szerint a gyanúsított nem szolgálati, hanem saját lőfegyverét használta.

Az elkövetőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitányságának munkatársai még szerda este elfogták. A Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei csütörtök hajnalban fegyveresen elkövetett rablás bűntette, valamint egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség indítványozza előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik