Közélet

Horror az M3-ason – bíróság előtt a gázoló milliomosnő

Eva Rezesová, szlovák gázoló (rezesová, )
Eva Rezesová, szlovák gázoló (rezesová, )

A karambolban négyen haltak meg, hárman azonnal. Ők bennégtek a vétlen autóban. A szlovák sofőr – bár nem éppen tiszta fejjel ült a volán mögé – tagadja bűnösségét.

Az előzetes letartóztatását töltő Eva Rezesová ellen májusban emeltek vádat, több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt. A Borsnak azonban Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla úgy nyilatkozott, a bizonyítékok már korábban is arra utaltak, hogy az ütközés előtt a gázoló hosszan üldözte a későbbi áldozatok autóját, ezért a bíróság úgy értékelte: lehetőség van rá, hogy közúti veszélyeztetéssel is megvádolhassák. Korábban felmerült az is, hogy az autós kábítószert fogyasztott, ám a lap úgy tudja, ezt azért nem sikerült bebizonyítania a rendőrségnek, mert a vérvételkor nem vettek tőle elég vért, így csak kétféle kábítószerre tudták elvégezni a teszteket.


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Bors egyébként a minap beszámolt arról is, hogy a gyászolók szerint Eva Rezesová a vétlen autó sofőrjét teszi felelőssé a történekért.

A baleset egy éve, augusztus 21-én hajnalban történt az M3-as autópályán. Eva Rezesova terepjárójával egy kocsinak ütközött: hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társuk két nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe. A bűncselekményért, amellyel vádolják 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az ügy tárgyalása kedden kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken.A nő tagadta bűnösségét és nem tett vallomást, így a korábbiból idéztek, miszerint nem volt ittas, a baleset idején pedig egy kamiont előzőtt, amikor hirtelen irányjelzés nélkül kivágott elé a másik autó, és így már nem tudta elkerülni az ütközést. Ugyanakkor nagyon sajnálja, ami történt, és részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak. Jelenleg a szemtanúk és a műszaki szakértők meghallgatása zajlik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik