Közélet

Eltűnt kislányok: Mi dolguk volt egy bűnözővel?

Rablás miatt körözték a férfit, akivel a keresett kamaszlányok voltak. Még mindig nem tiszta az ügy. Egy biztos, a nagyobbik lány nemrég szült.

Az augusztus 15-én Piliscsévről eltűnt testvérpárt, a 11 és 14 éves Angelikát és Alexandrát a szlovákiai Párkányban szombaton megtalálták. A rendőrség csak annyit közölt, hogy a lányok nem bűncselekmény áldozatai.

Rabolt, amikor a lányokkal volt

Korábbi lapinformációk arról szóltak, hogy a lányok valószínűleg L. Lászlóval mentek el, akit a rendőrség egy korábbi megrontási ügyben körözött. Ezt az információt most a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Azt viszont közölte, hogy Esztergomban fogták el vasárnap a 33 éves piliscsévi L. Lászlót. Azért keresték, mert augusztus 21-én Pilismaróton kirabolt egy asszonyt. A kertjében dolgozó nőtől erőszakkal aranygyűrűt, fülbevalót és pénzt vett el.

Az is a hivatalos tájékoztatáshoz tartozik, hogy a férfi a rablás után Németországba akart menekülni.

14 évesen szült

A megyei lap, a Kemma megkereste a hazatért lányokat. A kamaszok arra ugyan nem adtak érdemi választ, miért szöktek el otthonról, de az kiderült, hogy sátoroztak és panzióban is laktak másfél hét alatt a férfival, aki egyébként az apjuk barátja. Azt állítják a gyerekek, nem bántotta őket a férfi, sőt jó ellátást kaptak tőle.

A lap azt is kiderítette, hogy a 14 éves Szandra, júliusban szült, a babát örökbeadták. A látogatás részleteiről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik