Közélet

Az ügyészség is szaglászik a romagyilkosságok körül

romagyilkossag(960x640)(2).jpg (romagyilkosságok, )
romagyilkossag(960x640)(2).jpg (romagyilkosságok, )

A rendőrség csütörtökön közölte, újra nyomoz a támadásokkal kapcsolatos besenyszögi rablás ügyében. Az ügyészség is vizsgálódik, ám azt nem árulják el, pontosan miért.

„Az ügyészség ún. romagyilkosságokhoz kapcsolódóan – az alapügyet nem érintve – teljes körű iratvizsgálatot folytatott. Ennek eredményeként a Központi Nyomozó Főügyészség 2013. augusztus 16. napján ismeretlen tettes ellen katonai büntetőeljárásra tartozó nyomozást rendelt el, melyet kiemelt ügyként kezel. A nyomozásról – annak sikeres lefolytatása érdekében – jelenleg semmilyen további információt nem áll módunkban nyilvánosságra hozni.” – írta péntek délelőtti közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Csupán annyit közöltek még, hogy az eljárás nem érinti a korábban hamis tanúzás miatt tett ügyészségi kezdeményezést, ahogy a rendőrség által elrendelt nyomozást sem.

Az ügyben augusztus elején hozott ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék. Három vádlott tényleges életfogytiglant, a negyedik 13 év fegyházat kapott első fokon, de nem jogerősen. Ketten nem voltak kíváncsiak az indoklásra. A vádlottak előzetesben maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik