Közélet

Peches rabló akciózott egy budai dohányboltban – videó

rablas-a-nemzeti-dohanyboltban(960x640).jpg (nemzeti dohánybolt, rablás, fegyveres rablás, )
rablas-a-nemzeti-dohanyboltban(960x640).jpg (nemzeti dohánybolt, rablás, fegyveres rablás, )

Nem nyílt a kassza, így jobb híján feladta. Még keresik a rendőrök.

A férfi szerda este csapott le egy Nemzeti Dohányboltra. Fél 10 körül jelent meg a Szőlő utcai trafikban és kezében fegyverrel – vagy éppen csak egy fegyverutánzattal –  igyekezett rábírni az eladót, hogy adja át neki a bevételt. Az alkalmazott engedelmeskedett, a kassza viszont nem: a boltos hiába nyomogatta a gombot, nem nyílt ki. A rabló előbb-utóbb felhagyott a próbálkozással, inkább elmenekült.

A rendőrség közzétette a támadó személyleírását, mi több, egy felvételt is a rablásról. A kamera rögzítette, ahogy a férfi „átrepül” az asztalon, és látható az eladó kasszával vívott harca és a fegyveres sietős távozása is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint egy 35 év körüli, nagyjából 175 centiméter magas, melegítős férfi az emberük. A rabló nem mutatott meg túl sokat magából, baseballsapkát húzott a fejére.

Az egyenruhások kérik, aki érdemi információival rendelkezik az esetről, tegyen bejelentést.


A bátor pénztárgép (police.hu)

A Nemzeti Dohányboltokat előszeretettel veszik célba a rablók, nemrégiben például éppen Budapesten pakoltak ki két trafikot néhány nap eltéréssel. Egy fiatal augusztus elején, egy újpesti üzlet portékájára vetett szemet, ám az eladó kiszúrta ügyködését, és utánaszaladt. A menekülő cigitolvaj csúnyán fellökte a nőt, így végül rablás miatt vonták felelősségre. Néhány nappal korábban egy I. kerületi bolt “esett áldozatul”: a 23 éves támadó – bár megszerezte a bevételt – nem örülhetett sokáig a zsákmánynak, ugyanis a rendőrök két nappal később elfogták. A fiatalt ugyancsak kamera rögzítette, ám ő elővigyázatlan volt, semmivel sem takarta el az arcát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik