Közélet

Szőlőtolvaj szüretelt a tulajdonos helyett

szolo(960x640)(1).jpg (szőlőtőke, szőlőlevél, szőlő, )
szolo(960x640)(1).jpg (szőlőtőke, szőlőlevél, szőlő, )

Egész nap „dolgozott”, a zsákmány 180 liter bor elkészítésére lett volna elegendő.

A körzeti megbízott kedden, Kocs határában egy fácántelepet ellenőrzött, eközben szúrta ki a szőlőtolvajt. A telepről jó kilátás nyílik a Lencsehegyre, annak határában parkolta le autóját az 53 éves gyanúsított. Az egyenruhás közelebb ment a kocsihoz. Friss lábnyomokat látott, melyek a szőlősorok felé vezettek. A rendőr ezután megbújt a közeli kukoricásban és figyelt. Pár perc múlva megjelent a férfi, kezében egy-egy vödörnyi gyümölccsel.

Kiderült, a tulajdonos már leszedte a tőkékről a szőlőt, ám a száron maradtakat a férfi engedély nélkül takarította be. Azt mondta, aznap 10 óra körül kezdett neki a munkának, azóta „böngészett”. Összesen 180 liter bornak való gyümölcsöt szedett le, a zsákmányt zsákokban gyűjtötte össze. Elárulta azt is, hogy a szőlőből bort készített volna és egy szállítmány már otthon várja, hogy prés alá, majd hordóba kerüljön.

A férfi ellen lopás miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezte, hogy gyorsított eljárásban állítsák bíróság elé – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik