Közélet

Óránként egy ingyenbusz a szegényeknek?

Ingyenessé tenne óránként egy buszt minden járaton egy olvasónk, hogy a szegények is tudjanak utazni. Érvelése szerint akinek nincs munkája, pénze, annak is kell állásinterjúkra, stb. járnia. A sajátos felvetés nyilvánvalóan megvalósíthatatlan, ugyanakkor olvasónk szomorú levele azt mutatja, nem mindenki azért bliccel, mert az olyan jópofa. Persze ez már bőven túlmutat a BKK hatáskörén.

A BKK járművein lévő első ajtós felszállással kapcsolatban kívánnám véleményemet leírni. Az elmúlt időkben nagyon megszaporodott azon járatok száma, amelyekre csak bérlet vagy jegy felmutatásával lehet felszállni és utazni. Sok helyen működik külföldön is ez a rendszer, a bevétel növelése céljából.

De ettől függetlenül kérdezném a BKK vezetőit, hogy azon személyek, akik nemrég fejezték be iskolai tanulmányaikat és munkakeresésben vannak, vagy akik elvesztették állásukat és jelenleg munkanélkülin vannak, munkanélküli segélyt kapnak, ők hogyan és miből vásárolják meg a 10 500 forintos bérletet?

elsoajto.jpg

Személy szerint én is elvesztettem az állásomat vállalati leépítés miatt, azóta folyamatosan pályázgatok mindenféle állásra, nem válogatok az állások között, akár Tescóban is dolgoznék, ha felvennének.

Tudom, hogy egy szolgáltatást veszek igénybe, amiért fizetnem kellene, de a munkanélküli segélyemből esélyem nincs megvenni a havi bérletet, viszont az állásinterjúkra valahogy csak el kell jutnom, így jelenleg sok állampolgárral együtt, aki ilyen helyzetben van szintén, marad a bliccelés.

A BKK vezetőinek azokra is gondolnia kellene, akik sajnos nem önszántukból bliccelnek, hanem rá vannak kényszerítve és azon kell gondolkozniuk, hogy amíg nem találnak állást, addig hogyan húzzák ki a hónap végét, miből vegyenek kenyeret maguknak.

Én a megoldást abban látnám, hogy legalább óránként egy olyan buszt indíthatnának minden járatnál, ahol a szegény emberek is utazhatnának, akiknek nincsen módjuk rá, hogy 10 500 forintos bérletet vegyenek.

Ha tetszett a bejegyzés, szavazz itt a BKV-Figyelőre a Goldenblog civil kategóriájában!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik