Közélet

Veszélyes tűzfal miatt lezártak egy utcát Budapesten

Megdőlt a tűzfal, a lakókat kiköltöztették. A vészhelyzet tizenegy BKV-busz közlekedését érinti.

Kiköltöztetik a lakókat abból a budafoki családi házból, amelynek tűzfala szerda délután megdőlt. Három idős nőnek el kell hagynia otthonát, elhelyezésükről a XXII. kerületi önkormányzat gondoskodik.

A Katasztrófavédelem kérésére lezárták a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcát a Törley térnél. Emiatt a 33-as, 58-as, 114-es, 133E, 141-es, 213-as, 214-es, 233E, 250-es, 250A és 251-es autóbuszok megosztva közlekednek. A járatok a belváros felé eső végállomásuktól csak a Törley térig járnak; a külvárosi végállomások felől pedig csak a Tóth József utca megállóig lehet utazni a buszokkal.

A Budafokra tartó utasainknak a kötöttpályás közlekedést javasoljuk: a 47-es villamosok zavartalanul közlekednek a Hauszmann Alajos utca és Budafok, Városház tér között.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek azt mondta, hogy egy ház tűzfala megrepedt, megdőlt, ezért volt szükség az utca lezárására. Jelenleg statikust várnak, aki eldönti, mi legyen az épület sorsa. A szóvivő azt mondta, hogy a házban három idős nő él, de még nem tudni, hogy el kell-e hagyniuk otthonukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik