Közélet

Nem könnyű a villamosvezetőnek

Különösen akkor nem, amikor jót akar, betartja a szabályokat, felelősen viselkedik, mégis beszólnak neki. BR levele következik.

Ma reggel a 49-es villamossal (1307-es számú kocsi) utaztam. Történt egy kis incidens, ami engem is megrázott. A Fővám téren, az ajtók zárása után, a villamost vezető hölgy, beszólt a mikrofonba, hogy húzza be a fejét az ablakból az a személy, aki kidugta. (Nem lett volna szép látvány, ha útközben leesik neki).

deak_47-49_11.jpgIllusztráció: ittlakunk.hu

A Móricz Zsigmond körtérnél, leszállt egy kopasz férfi, odament a villamosvezető hölgyhöz, és elkezdett vele otrombán beszélni, kioktatta. A hölgy visszaszólt, hogy szerinte helyesen cselekedett, hogy megkérte, húzza vissza a fejét, erre a kopasz visszaszólt, hogy kussoljon. A villamost vezető hölgy erre, mondta, hogy nem vitatkozik a férfivel, bezárta az ajtót és mentünk tovább.

Ami ezután történt az engem is sokkolt. A első ajtónál várva a következő megállót, arra lettem figyelmes, hogy a villamost vezető hölgy, törli az arcát, leszállva a megállóban pedig láttam rajta, hogy nagyon megviselte az eset, és zokogott.

Ezúton üzenném neki, hogy helyesen cselekedett. Minden tiszteletem neki. Igazán példaértékű az, ahogy eltűrik minden utas rigolyáját. Példaértékű, hogy ebben a nagy kánikulában is sikerül több százezer utast szállítani nap mint nap. A kopasznak üzenném, hogy törődjön a saját dolgával, és hagyjon mindenkit békén. Remélem olvassa a blogot és kicsit magába fordul.

Ha tetszett a bejegyzés, szavazz itt a BKV-Figyelőre a Goldenblog civil kategóriájában!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik