Közélet

Házi őrizetben a korrupcióval gyanúsított rendőrtisztek

korrupció (korrupció, )
korrupció (korrupció, )

A négy, egykori vezető beosztású rendőr a tavaly nyáron nyilvánosságra került rendőrségi vesztegetési botrányban érintett.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely meghosszabbította az előzetes letartóztatást. A táblabíróság mind a négy főtiszt esetében házi őrizetet rendelt el, hármuknak nyomkövető karperecet kell viselnie.

Az ítélőtábla megállapította: fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de úgy ítélte meg, hogy a karperec alkalmazásával nincs szükség a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartására.

A tavaly nyár elején nyilvánosságra került ügy háttere, hogy az egyik gyanúsított, Vizoviczki László több budapesti éjszakai szórakozóhelye zavartalan működéséhez, illegális rendőri védelméhez, valamint azért, hogy a konkurens szórakozóhelyeken razziákat tartsanak – közvetítőn keresztül – rendőrtiszteket vesztegetett meg.

Az ügyben sajtóhírek szerint érintett K. Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozója és K. Tamás, a közrendvédelmi főosztály korábbi vezetője, továbbá G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, valamint H. Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának volt vezetője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik