Közélet

Felrobbant óbudai ház – várják az adományokat

óbudai gázrobbanás (óbudai gázrobbanás)
óbudai gázrobbanás (óbudai gázrobbanás)

Nagyobb adományokat, lakásberendezési tárgyakat, háztartási gépeket a Máltai Szeretetszolgálat központjába vihetnek a felajánlók.

Számlát nyitott az adományok fogadására a III. kerületi önkormányzat a szerda hajnali házrobbanás károsultjainak segítésére. A “Tímár utca károsultjaiért” címen a Raiffeisen Banknál nyitott számlán fogadják az anyagi támogatásokat. Ennek száma: 12001008-00131713-05900008.

Nagyobb adományokat, lakberendezési tárgyakat, háztartási gépeket a Máltai Szeretetszolgálat III. kerületi, Miklós utcai központjába vihetnek a felajánlók, ezeket éjjel-nappal fogadják a szervezet munkatársai.
Kisebb, nem anyagi adományokat pedig a lukacs@ovzrt.hu e-mail címen jelezhetnek a segítségnyújtók.

Fotó: MTI / Soós Lajos

Jelenleg a megrongálódott Tímár utcai épület tetőszerkezetét erősítik meg, délutánra pedig várhatóan olyan állapotba kerül a ház belső udvara, hogy a lakók kihozhatják kisebb használati tárgyaikat. Ezt Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület polgármestere jelentette be a helyszínen tartott péntek déli sajtótájékoztatóján.

A megrongálódott épületben lakó 14 családból 13 már csütörtökön felvette a száz-, illetve kétszázezer forintos rendkívüli önkormányzati segélyt, és az önkormányzat továbbra is biztosítja a szükséglakásokat a rászorulóknak – közölte.
Bús Balázs kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tragédia pontos okát még nem ismerik, az előzetes információk szerint gázrobbanás történt.

Szerdán hajnalban robbanás történt, majd tűz keletkezett a III. kerületben, a Pacsirtamező és Tímár utca sarkán lévő társasházban. Ketten meghaltak, egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. A lakásban minden bizonnyal gázrobbanás történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik