Közélet

Ozora: tolvajokat fogtak a fesztiválon

ozora(1)(430x286)(1).jpg (ozora, )
ozora(1)(430x286)(1).jpg (ozora, )

Az elmúlt egy napban újabb huszonnégy embert állítottak elő kábítószer birtoklása miatt a sárbogárdi rendőrök. A közelben kedden kezdődött az O.Z.O.R.A. fesztivál, a rendőrkapitányság területén augusztus elseje óta fokozott ellenőrzés van.

Csütörtökön 8 óráig – a fokozott ellenőrzés kezdete óta – a kábítószerrel kapcsolatban elkövetett bűncselekmények miatt megindított büntetőeljárások száma 92-re nőtt. Ebből 91 esetben pedig megtörtént a gyanúsított kihallgatása.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a biztonsági szolgálat jelzése alapján négy fiatal táskatolvajt fogtak el a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A fesztiválon. A fiataloknak nem volt a belépőjegy megvásárlását igazoló karkötőjük, ezért a biztonsági cég a rendőrség segítségét kérte.

A négy fiatalnál nagyobb mennyiségű készpénzt és egy olyan övtáskát találtak, amelyben egy külföldi fesztiválozó iratai voltak. Elfogásuk előtt alufóliás csomagokat dobtak el, amelyekben kábítószergyanús anyagokat találtak.

A 19 éves székesfehérvári, a 20 és 22 éves százhalombattai férfinál, valamint a 17 éves százhalombattai lánynál elvégezték a drogtesztet, amely a három fiatalember esetében pozitív lett. A fiúkat így nemcsak lopás, hanem kábítószer-birtoklás miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A fiatalkorú lány ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik