Közélet

Pintér Sándorra hivatkozva kért pénzt az álezredes

pintér sándor (pintér sándor)
pintér sándor (pintér sándor)

Vállalkozókat akart rábírni, hogy a beruházások hat százalékát utalják át neki.

Egy vállalkozó 2013. július 25-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy egy, magát a belügyminiszter megbízottjának mondó férfi azzal kereste meg, hogy mint a Belügyminisztérium kezelésében álló ingatlanokon tervezett beruházások lebonyolítására kiválasztott társaság vezetője fizesse meg részére a beruházások összértékének egy százalékát, további öt százalékát pedig egy, a beruházás lebonyolításában közreműködő vállalkozásnak. A vállalkozó bejelentését követően ismertté vált a rendőrség előtt, hogy ugyanaz a magát a belügyminiszter megbízottjaként feltüntető férfi az előbbivel teljesen azonos „felhívással” keresett meg egy másik vállalkozót.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai azonosították az „ezredest”, akit 2013. július 31-én elfogtak és őrizetbe vettek. A Budakörnyéki Bíróság 2013. augusztus 2-án elrendelte az 52 éves N. László előzetes letartóztatását.

Az eljárás során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megállapították, hogy N. László nem a belügyminiszter megbízottja, nem dolgozik sem a Belügyminisztériumban, sem a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szerveknél, valamint nem rendőr ezredes. A gyanúsított a vállalkozóktól saját részére összesen 60 millió forint, a részéről megjelölt vállalkozásnak pedig összesen 300 millió forint megfizetését kérte – a vállalkozók nem fizettek.

A nyomozók a jelenleg rendelkezésre álló adatok, információk, személyi és tárgyi bizonyítékok alapján okkal feltételezik, hogy N. László anyagi haszonszerzés reményében a rendőrség előtt már ismert két vállalkozón kívül más vállalkozókat is hasonló módon tévedésbe ejtett és tartott.

N. László ellen kétrendbeli csalás kísérletének gyanúja miatt indult eljárás.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik