Közélet

Mégsem balesetben halt meg az Írországban dolgozó magyar férfi?

rendőrség, ír (rendőrség, ír)
rendőrség, ír (rendőrség, ír)

Gyanús körülmények merültek fel az Írországban tengerbe veszett fiatalember halálával kapcsolatban. Kihallgatták lengyel barátnőjét, aki túlélte a balesetet.

Még idén márciusban történt az a tragédia, amelyben Orsós Csaba életet vesztette Írországban. A férfi autóval a tengerbe zuhant lengyel barátnőjével. A kocsit vezető, 20-as éveiben járó nő ugyan ki tudta szabadítani magát a járműből, az utasa, a magyar férfi azonban életét vesztette. Holttestét a baleset helyszínétől több mint 3 kilométerre, a parton találták meg. A lengyel nő és a magyar férfi vendégmunkásként voltak Írországban, pincérként dolgoztak egy szállodában.

Ám a nyomozást azóta sem zárták le. Mint a Herald.ie írországi újság beszámolt, a napokban gyanús körülmények merültek fel a rejtélyes haláleset kapcsán, s megkérdőjeleződött, hogy valóban baleset történt-e. A lengyel nőt, Marta Herdát péntek este őrizetbe vették az arklow-i lakásában, és kihallgatták a 31 éves, magyar férfi halálával kapcsolatban.

Forrás: thejournal.ie 

A nyomozás során biztonságikamera-felvételeket és telefonbeszélgetéseket is megvizsgáltak. Mint kiderült, a tragédiát megelőző hetekben a nő különösen idegesen viselkedett, mintha terhére lett volna a magyar barátjával való kapcsolata. A nő távolságtartása pedig úgy tűnt, dühítette Orsóst, legalábbis erre utalnak a közösségi oldalán, a barátainak írt üzenetei („hagyjatok békén”, hozzátéve, hogy összetörték a szívét).

A The Irish Times beszámolója szerint a kihallgatás után elengedték Marta Herdát, de ezzel az ügy végére még nem került pont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik