Közélet

Fokozott rendőri ellenőrzés Ozora miatt

ozora(1)(430x286)(1).jpg (ozora, )
ozora(1)(430x286)(1).jpg (ozora, )

Már engedik be az embereket a fesztiválra.

Fokozott ellenőrzést rendelt el szombattól a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője – közölte a rendőrség a honlapján. A rendőrök igazoltathatnak embereket, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

Az MTI tudósítójának helyszíni beszámolója szerint a rendőrség ellenőrzőpontot állított fel Igar község határában, ahol átvizsgálják a Dádpusztán tartandó Ozora fesztiválra érkező járműveket .


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A fesztivál hivatalos programja augusztus 6-11-ig tart a rendezvény honlapja szerint, az MTI fotóriportere azt látta, hogy szombaton már engedtek be résztvevőket a fesztivál területére.

Az Ozora szervezői szombat hajnalban azt közölték, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, mely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva a fesztivál megtartását nem támogatja.

Kardos Tamás körjegyző pénteken azt mondta, az Ozora fesztivál jegyzői engedélyezéséről hétfőn lesz döntés.

Az Indexnek a jegyző úgy nyilatkozott, a szervezők szombaton nyugodtan beengedhetik az embereket a fesztivál területére. Más kérdés, hogy kedden elkezdődik-e a fesztivál programja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik