Közélet

Így öl a drog, amitől retteg az ország

kabitoszer(960x640)(4).jpg (drog, kábítószer, )
kabitoszer(960x640)(4).jpg (drog, kábítószer, )

Az ördög lehelete eddig öt fiatallal végzett.

A harántcsíkolt izom szétesik, a vérnyomás az egekbe szökik, 42 fokos láz lép fel, leáll a veseműködés – gyötrelmes halál vár az ördög lehelete nevű drog fogyasztójára – írja a Bors. Dr. Funk Sándor addiktológus a lapnak elmondta, a por vagy tabletta alakban árult szer speedszármazék, felszívása a szív túlterheléséhez és leállásához vezethet.

A drogügyi szakemberek szerint hétvégente 70-80 ezer fiatal fogyaszt partidrogot, így a rendőrség most versenyt fut az idővel. Mihamarabb el akarják tüntetni a piacon megjelent halálos szert, a para-metil-4-metilaminorex elnevezésű vegyületet, nehogy újabb tragédia történjen. Sajnos valószínűleg a gyilkos szállítmány még a piacon van.

Székesfehérváron egy 18 éves fiú, míg egy nappal később Csákváron egy 28 éves férfi halt meg a szertől. Budapesten két fogyasztó vesztette életét, mindannyian június elején. Legutóbb múlt szombaton, Szekszárdon ölt az ördög lehelete. A rendőrség már többeket elfogott az ügyben, az összesen kábítószeres területen dolgozó rendőr ezen dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik