Közélet

Gigantikus droglabort számoltak fel Érden – videóval

droglabor érden (droglabor, kábítószer, drog, extasy, )
droglabor érden (droglabor, kábítószer, drog, extasy, )

A veszélyes tabletták gyakorlatilag "ömlöttek" a házból, még külföldre is jutott belőlük.

A rendőrök csütörtök kapcsolták le a kábítószer-gyártással és terjesztéssel foglalkozó csoportot, akik droglabort üzemeltettek egy érdi családi házban. A Készenléti Rendőrség emberei két nagy teljesítményű gépet találtak az épületben, amelyek naponta húszezer tablettát képes legyártani egyenként, továbbá 70 ezer darab, már elkészült pirula, 20 kilogramm pentadron és 1,4 millió forint készpénz is előkerült. A lefoglalt drog piaci értéke körülbelül 150 millió forint.

A rendőrök a házban egy érdi és két budapesti fiatalt fogtak el. Az eddigi adatok egyikük, egy 22 éves fiút a pszichoaktív szer előállításával bízták meg, a 19 éves társa volt a terjesztő valamint a futár,míg harmadik – ugyancsak 22 éves – cinkosuk a csoport irányításáért felelt. Így működtek már az év eleje óta.

Úgy fest, a banda mostanáig 150 ezer darab tablettát gyártott le. Az illegális szereket belföldön és külföldön is szórták Mindhárom gyanúsított ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt indult eljárás. Jelenleg őrizetben vannak és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

300 eljárás, 44 gyanúsított és egy halom drog

Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, múlt hónapban csaknem 300 eljárást indított a rendőrség kábítószer birtoklása és kábítószer kereskedelme miatt az országban. Összesen 160 kilogramm marihuánát, több mint 1.000 tő cannabist, 4,2 kilogrammszintetikus kábítószert, illetve por állagú pszichoaktív szert, továbbá több mint ezer darab tablettát foglaltak le a nyomozók. Az eljárások kapcsán 44 személyt vettek őrizetbe a hatóságok.

Mint ismert, az elmúlt időszakban öt fiatal halt meg egy új pszichoaktív drogtól, másnéven az ördög leheletétől. A rendőrség azóta igencsak bekeményített, sorra számolják fel a kábítószeres bandákat, ültetvényeket és laborokat, csapnak le terjesztőkre és fogyasztóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik