Közélet

Vesztegetési botrány: őszig bilincsben a volt rendőrök

bilincs(2)(1)(960x640).jpg (bilincs, )
bilincs(2)(1)(960x640).jpg (bilincs, )

Október 3-ig hosszabbították meg az egykori főtisztek előzetes letartóztatását.

Rács mögött maradhat az a négy, egykori vezető beosztású főtiszt, akiket a tavaly nyáron kirobbant rendőrségi vesztegetési botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indítványára helyeztek előzetes letartóztatásba – értesült a Magyar Nemzet.

Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) helyt adott a nyomozó hatóság előterjesztésének, és a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyével indokolva október 3-ig hosszabbította meg a volt rendőrökkel szembeni intézkedést. A döntés nem jogerős, az ellen a gyanúsítottak védői fellebbeztek, így további előzetes letartóztatásuk ügyében a Fővárosi Törvényszék mondja ki a végső verdiktet. Ez a bíróság dönthet az ügy főszereplője, V. László házi őrizetének fenntartásáról is, amelyek a PKKB múlt pénteken a vállalkozó védőjének fellebbezése nyomán jogerősen két hónappal meghosszabbított – írta a Magyar Nemzet.

A lap megjegyzi, hogy az eddig 26 gyanúsítottat számláló ügyben szeptember 13-ig nyomozhatnak, az eljárás meghosszabbításáról akkor várható újabb döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik