Közélet

Orvosi műhiba okozta az író halálát?

orvos(1)(1)(960x640).jpg (orvos)
orvos(1)(1)(960x640).jpg (orvos)

Gőgös Károly tüdőembóliát kapott egy vérrög következtében. Felesége állítja, a férfi azért halt meg, mert műtétje miatt nem kapta meg létfontosságú gyógyszerét – írja a Blikk.

A többi közt a Meghalt Máté és Bernadett című könyv szerzője egy sikertelen szállodaépítési terv után omlott össze pszichésen és fizikailag. Szélütést kapott, ami miatt minden nap vérhígítót kellett szednie. Tavaly novemberben az orvosok vesekövet találtak nála, és úgy döntöttek, megműtik. A műtétre készülődve leállították a vérhígító adagolását, a gyógyszert azonban nem helyettesítették semmilyen más készítménnyel – állítja Éva asszony, aki a rutin-vesekőműtét után néhány nappal elveszítette férjét, mert vérrög keletkezett a lábában, ami tüdőembóliát okozott.

A napilapnak nyilatkozó dr. Szokoly Miklós sebész szerint speciálisan kell kezelni az ilyen eseteket. „Ilyenkor más gyógyszerre állítjuk át a beteget. Ezt általában vérrögképződés ellen egy lábtörés után is előírjuk. A váltásra azért van szükség, mert a korábban szedett vérhígító mellett a műtőasztalon elvérezhet a beteg, viszont, ha nem váltják ki a gyógyszert másikkal, akkor fennáll a trombózis veszélye” – magyarázta.

Éva asszony és ügyvédje ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést, szerintük ugyanis a férfi halála összefüggésben áll az orvosok – általuk vélt – hibás döntésével.

Az esettel kapcsolatban a Blikk megkereste az érintett kórházat, azonban kérdéseikre nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik