Közélet

Szakállas trükkel verik át a budapestieket

kopogtatás - választás (mszp, szórólaposztás, )
kopogtatás - választás (mszp, szórólaposztás, )

A csalók azt mondják, a csatornázási művektől jöttek.

Ismét a régi „szakállas” trükkel próbálkoznak csaló bandák Budapesten. Fővárosi közszolgáltató cégre hivatkoznak, bejelentés nélkül érkeznek és rámenős módon készpénzt kérnek, méghozzá azonnal. A Fővárosi Csatornázási Művek elővigyázatosságra inti a lakosságot és kéri, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen.

Emlékeztetnek: előzetes bejelentés nélkül sem a közszolgáltató társaság, sem annak megbízott alvállalkozója nem próbál lakásokba bejutni. Hangsúlyozzák, dolgozóik a főváros 5400 kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, és legfőképpen nem kérhetnek készpénzt.

Az FCSM azt tanácsolja, hogy a társaságra hivatkozó, bejelentés nélkül érkező, többnyire szedett-vedett munkaruházatba öltözött, cégjelzés nélküli kocsival megjelenő, magukat csatornamunkásoknak kiadó csapatokat semmiképpen se engedjék be, és ha pénzt próbálnak kicsikarni, értesítsék a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik