Közélet

Majdnem megölte magát a sikertelen rabló

Keseles(960x640)(4).jpg (késelés)
Keseles(960x640)(4).jpg (késelés)

Ki akart rabolni egy húsboltot egy 53 éves férfi Jászkiséren. Miután terve meghiúsult, elmenekült, és otthonában életveszélyesen megsebesítette magát.

A férfi szerdán egy jászkiséri húsboltban elővette a magával vitt kést, és a bevételt követelte. Egy pulton lévő 30 centiméteres kést pedig a másik kezébe fogott, így próbálta kierőszakolni a pénz mielőbbi átadását.

Eközben betért a húsboltba egy vásárló, és megzavarta az elkövetőt, így az zsákmány nélkül elmenekült. A férfi hazament, otthon háromszor hasba szúrta magát, és felvágta az ereit. Időközben a rendőrök megtalálták, és életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították.

Az ügyben a Jászberényi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást. A Jászberényi Járásbíróság nyomozási bírója ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A férfit elmeorvos-szakértői vizsgálat alá vetik, hogy kiderüljön, a cselekmény elkövetésekor beszámítható volt-e. Két héttel a rablási kísérlete előtt engedték ki a pszichiátriáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik