Közélet

Lövöldözés és autós üldözés Budapest belvárosában

Lovoldozes-Budapesten(1)(960x640).jpg (Lövöldözés Budapesten)
Lovoldozes-Budapesten(1)(960x640).jpg (Lövöldözés Budapesten)

Egy kopasz férfit vittek el a helyszínről.

Lövések dördültek a VII. kerületben hétfő délelőtt – írja egy szemtanú a Facebook-oldalán, hozzátéve: a lövöldözést autós üldözés előzte meg.

A Hír24 munkatársa a helyszínen úgy értesült, hogy  nem a Peterdy, hanem a Murányi és a Dembinszky utca sarkán adták le a lövéseket, a kocsit pedig, amelyet az egyenruhások próbáltak megfékezni, a Pererdy utcába szorították be. Az környéken lévő egyik boltban kollégánknak azt mondták, három-négy lövést hallottak.

A helyszínről a rendőrök egy kopasz fiatalt vittek el. Információnk szerint csak az egyenruhások nyitottak tüzet, a kocsi két kerekét kilőtték, így sikerült megállítaniük a menekülő sofőrt. A férfit hárman szedték ki a kocsiból, a földre teperték majd bilincsbe verve betették a járőrkocsiba.

A helyszínelők jelenleg is dolgoznak, átvizsgálják az autót, kábítószer után kutatnak.

A rendőrség időközben közleményt adott ki, ebben azt írják állampolgári bejelentés alapján akartak igazoltatni egy körözött férfit a VII. kerületi járőrök. A Dembinszky utcában állították meg, vagyis csak állították volna, a sofőr ugyanis menekülőre fogta. Miután a kocsi kerekeit kilőtték, a fiatalember elszaladt, de nem jutott messzire, elkapták. Senkinek sem esett baja.


Fotó: Berecz Valter

Valahol itt történt a lövöldözés:


Nagyobb térképre váltás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik