Közélet

Gumitelep lángolt Vas megyében

robbanás füst (füst, )
robbanás füst (füst, )

Eloltották a tüzet vasárnap este a bobai gumitelepen, a délelőtt elrendelt kiemelt készültségi fokozatot visszaminősítették kettes fokozatra.

Tíz fecskendővel oltották a tüzet és hűtötték a felforrósodott autógumikat. A helyszínen már csak a hivatásos egységek dolgoznak, akik a környék biztonsága miatt, a lángok eloltása után, az éjszaki órákban is folytatják a munkát, locsolják a területet.

A szétégett gumiabroncsok fölött jkora este is még sűrű, fekete füst gomolygott. A felszabaduló nagymennyiségű füst összetételét a katasztrófavédelmi mobil laborban folyamatosan ellenőrizték, a mért adatok szerint káros anyagok nem kerültek a levegőbe.

A tűzoltókat vasárnap hajnalban riasztották, mert Boba külterületén, egy telepen lángra kaptak az autógumik. A több mint két hektáron – három méter magasra felrakott oszlopokban – körülbelül tízezer autógumit tároltak. Kiemelt, ötös fokozatú riasztást rendeltek el, mert a tűz a környező erdőket és tarlókat is veszélyeztette.

Egész nap nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, a közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy három méteres védősávot, amit folyamatosan locsolnak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését.


Fotók: MTI / Varga György

A celldömölki önkormányzati, a sárvári és pápai egységekhez csatlakoztak szombathelyi, körmendi, ajkai, keszthelyi, valamint győri hivatásos tűzoltók is.

A megyei katasztrófavédelmi katasztrófvédelmi igazgtóság tájékoztatása szerint senkinek nem esett baja és kitelepítésekre, útzár elrendelésére sem volt szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik