Közélet

Máshol kezd új életet a sírrongáló kormánytisztviselő

Temeto(960x640)(1).jpg (temető)
Temeto(960x640)(1).jpg (temető)

Ny. Árpádot jelenleg kórházban ápolják. A szekszárdiakat megdöbbentette az osztályvezető tette. Felesége kiáll a 46 éves férfi mellett, ugyanakkor nem érti, hogy nem vette észre időben, hogy társa segítségre szorul.

A sírrongálások az alsóvárosi temetőben decemberben kezdődtek. A tettes legalább nyolcszor csapott le, és összesen mintegy egymillió forintos kárt okozott. A megyei rendőrség elsődleges adatai szerint “személyes harag és bosszú” lehetett a férfi indítéka.

A rendőrség már hetek óta figyelte az egyik rendszeresen megrongált parcellát a temetőben, Ny. Árpádot pedig úgy sikerült végül tetten érni, hogy egy rendőr egy fa lombkoronájában bújt el, és onnan figyelte a sírrongálást.

A kormánytisztviselő pszichiátriai kezelés alatt áll, jelenleg betegszabadságát tölti. Felesége a teol.hu portálnak elmondta, minden nap meglátogatja a férjét a kórházban, mellette áll, és biztos benne, hogy ebből az élethelyzetből is van kiút. Most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon – mondta -, ugyanakkor nagyon sajnálja azokat, akiknek fájdalmat okozott a férje a síremlékek megrongálásával. Azon is sokat gondolkodik, miként lehet, hogy nem vett észre semmi különöset társa magatartásán, de utólag sem talál semmi olyasmit, amire fel kellett volna figyelnie.

Hozzátette: 17 szép évet töltöttek el együtt Szekszárdon, de most az lesz a megoldás, hogy másutt kezdjenek új életet. Egy kapu bezárult, kinyílik majd egy másik, fogalmazott a lapnak S. Anikó.

Ny. Árpád tette megdöbbentette a megyeszékhely lakosait. A mindig elegáns, visszafogott kormánytisztviselőről, aki a bajbajutottak megsegítésével foglalkozott, senki sem gondolta, hogy ekkora indulatok munkálnak benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik