Közélet

Autószerelésnek álcázták a borsodi vérfürdőt

szarvascsorda (szarvas, őzike, csorda, )
szarvascsorda (szarvas, őzike, csorda, )

A rendőrök három embert fogtak el.

A Gróf Károlyi István Vadásztársaság tagjai a napokban értesítették a rendőrséget, miután egyik éjjel lövéseket hallottak Füzérkajatán. A vadászok követték a hangot, így találtak rá a vadállattól származó vérfoltokra, amit jól láthatóan valaki vagy valakik megpróbáltak eltüntetni. A nyomokat ugyanis az ismeretlenek a dagonyából kiszedett sárral, iszappal, fűvel és régi szőlőkarókkal takarták be.

Az egyenruhások a fűben lévő csapásnyomokon elindultak a füzérkajatai hátsó kertek felé, így jutottak el az egyik házhoz. Már ott voltak, amikor leparkolt egy terepjáró, benne három gyanús  utasával. A megilletődött férfiak egybehangzóan közölték, csak azért jöttek, hogy autót szereljenek.

A rendőrök az összecsengő válasz ellenére átvizsgálták a kocsit, nem hiába: a csomagtartó „kincseket” rejtett: hús előkészítéséhez szükséges eszközökkel – húsvágó deszkával, késsel, műanyag edényekkel – volt tele.

Ezután nyomozók vizsgálták át a házat, akik az orvvadászok pechjére megtalálták az elejtett vadat. A szarvasbika teteme a fürdőkádban hevert megnyúzva, míg a hozzá tartozó trófeára a garázsban akadtak rá.

police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tettesek ellen elejtéssel vagy elfogással elkövetett orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik