Közélet

Az Interpol is vizsgálja a siófoki halálesetet

Fesztival(960x640).jpg (ingatlan, fesztivál, )
Fesztival(960x640).jpg (ingatlan, fesztivál, )

A boncolás után kiderül, hogy mitől állhatott meg a fiatal szíve.

A Balaton Soundon bulizó, majd Siófokon váratlanul elhunyt 21 éves belga férfi, Robin Verweij gyanús haláláról értekeznek a belga lapok – írja a Velvet. A Gazet van Antwerpen a Belga hírügynökséget idézve azt írja, a Lanaken-Maasmechelen-i rendőrség is vizsgálja az ügyet az Interpol segítségével. A lap tényként írja le, hogy a fiatal férfi a barátaival a Balaton Soundon vett részt, ezt a Facebook-oldalán látható fotók is megerősítik.

Vető Viktória, a Balaton Sound szóvivője a Hír24-nek hétfőn azt mondta, a haláleset nem a rendezvény területén történt. Hozzátette: részleteket nem ismer, a dologról csak a sajtóból értesült. Mint mondta, az nem kizárt, hogy a fiú a rendezvényre érkezett a városba, és hogy meg is fordult ott, de Siófokon, az utcán halt meg.

A belga külügy úgy tudja, a magyar rendőrség “gyanús halálesetként” kezeli az ügyet. A holttestet boncolni fogják, addig nem is kerülhet haza Belgiumba. A hírügynökség úgy tudja, a fiú barátait kihallgatta a magyar rendőrség.

Nieuwsblad című flamand lap azt is írja, drognyomokat is találtak a belga csapat által kibérelt siófoki házban, de ezt nem követték őrizetbe vételek. Arról is írnak, hogy Verweij az utcán esett össze, és barátai ahelyett, hogy értesítették volna egyből a mentőket, bevitték őt a házba – írja a velvet.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik