Közélet

Félmázsás bomba miatt ürítenek ki 80 budai házat

rendorseg(960x640)(14).jpg (rendőrség, helyszínelés, )
rendorseg(960x640)(14).jpg (rendőrség, helyszínelés, )

Nem tudni, hogy van-e benne gyújtószerkezet.

Egy körülbelül 50 kilogrammos II. világháborús légibombát találtak Budapesten, az I. kerületi Pala utcában, emiatt szerda reggel 8 órától mintegy 80 házból kell elhagyniuk otthonukat a lakóknak, továbbá két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek.

A második világháborús légibombát kertépítési munkálatok közben találtak a Pala utca 8. szám alatti, 11 lakásos társasház udvarán, az éjszaka folyamán a rendőrség biztosítja a helyszínt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség munkatársai szerda reggel 8 órakor kezdik meg az épületek kiürítését, mivel nem lehet megállapítani, hogy a szerkezetben van-e gyújtószerkezet.

A forgalmat is érinti

A kiürítés a Clark Ádám tér-Bem rakpart-Corvin tér-Várfal által határolt területet érinti, összesen mintegy 1500-1600 embert az előzetes becslések szerint. A terület zárása és ürítése a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járműveinek útvonalát is érinti.

A közlekedési társaság, a tűzszerészek és a rendőrség képviselői szerda reggel egyeztetnek a szükséges korlátozásokról, amely a 16-os és 86-os buszok, valamint a 19-es és 41-es villamosok forgalmát érintheti – tette hozzá a fődiszpécser.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik