Közélet

Kiesett egy kisfiú a harmadikról

panel (panel)
panel (panel)

Az ügyészség szerint az anya nem hibázott.

A rendőrség vádemelési javaslata ellenére az ügyészség megszüntette az eljárást egy nagykanizsai nővel szemben, akinek kisfia kiesett harmadik emeleti lakásuk erkélyéről 2012 novemberében.

A rendőrség a nőt kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az anya beismerte, hogy felügyelet nélkül hagyta gyermekét, de azt is elmondta, hogy a kisfiát megpróbálta felébreszteni, és csak akkor hagyta el a lakást, miután meggyőződött róla, hogy a gyermek mélyen alszik. Mindössze öt-tíz percig volt távol, míg egy közeli nyilvános telefonfülkéből az édesanyját hívta fel.

A Zala Megyei Főügyészség álláspontja szerint a 25 éves nő nem hibázott: korábban soha nem hagyta magára a gyermekét, a baleset előtt is megpróbálta felébreszteni alvó kisfiát, és miután ez nem sikerült, úgy távozott a lakásból, hogy előtte meggyőződött arról, hogy minden ajtó, ablak zárva van.

A gyermek a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett, de szerencsére két hónap alatt teljesen felépült, maradandó sérülést nem szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik