Közélet

Túlvilági aláírás

kézírás (ír, kézírás, )
kézírás (ír, kézírás, )

Bálint úgy döntött, spórol egy keveset, és egy halott asszony adatait használja a kocsija adásvételénél.

Öreg, lepattant autók felvásárlásával és javításával foglalkozott a 26 éves gyanúsított, aki tavaly decemberben kinézett magának is egyet. Az is törött volt, de valójában csak alkatrésznek kellett neki. Bálint megegyezett a tulajdonossal, és megígérte neki, hogy elkészíti az adásvételi szerződést. A dokumentum pár nap alatt elkészült, új tulajdonosként egy esztergomi asszony neve, adatai és aláírása szerepeltek rajta. Az üzlet megköttetett, majd az adásvételi szerződés az esztergomi okmányirodába került. Itt kellett volna bejegyezni az új tulajdonost, azzal azonban gondjuk akadt a hivatal dolgozóinak.

Februárban jelezték az okmányirodából, hogy egy halott asszony adatai kerültek a hivatalos iratra. Ezután derült ki, hogy Bálint, bár szüksége volt a kocsira, a vételárnál többet nem akart költeni rá. Egyik ismerőse ajánlotta fel neki, hogy elintézi a papírokat. A 31 éves László ismerte az asszonyt, tudta, hogy 2010-ben meghalt. A szerződés kitöltésében a 25 éves Tamás volt a segítségére, aki szintén tisztában volt azzal, hogy bűncselekményt követnek el.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság intellektuális közokirat-hamisítás miatt folytatott eljárást a három férfi ellen. Az iratokat most vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik