Közélet

Odavan a gyerekekért Szita Bence gyilkosa

Szita-Bence-targyalas(2)(430x286)(1).jpg (Szita Bence, tárgyalás)
Szita-Bence-targyalas(2)(430x286)(1).jpg (Szita Bence, tárgyalás)

Az első fokon életfogytiglanra ítélt B. József állítja: szereti a gyerekeket, labdával, csokival szokott kedveskedni nekik.

A Bors munkatársai a Sopronkőhidai Fegyházban készítettek interjút B. Józseffel, akit K. Józseffel és P. Erikával együtt a ­Kaposvári Törvényszék első fokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt.

A férfi szerint teljesen érthető, hogy az emberek most a sátán megtestesülését látják benne, ugyanakkor továbbra is állítja, semmi köze a 11 éves Szita Bence meggyilkolásához. Azt mondta, nem lenne képes ilyen szörnyűség elkövetésére, hiszen szereti a gyerekeket, a barátai srácainak is mindig szokott ajándékot vinni. Szerinte nagy volt a nyomás a rendőrségen és a bíróságon, ezért „túl gyorsan, bizonyítékokat figyelmen kívül hagyva darálták le az ügyet”.

A férfi egyébként már sokadszor van börtönben. 16 éves volt, amikor először lecsukták, aztán már nem volt megállás. Ma már maga sem tudja pontosan, hány évet töltött eddig börtönben. „Tizennyolcat? Húszat? Az ember egy idő után már nem nagyon számolja” – fogalmazott az interjúban.

B. József arra számít, hogy másodfokon akár föl is menthetik. Ha így történne, azonnal elhagyná az országot. Ha viszont jogerősen is tényleges életfogytiglant kap, akkor véget ér az élete – mondta. A teljes interjút itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik