Közélet

Kiirtaná a romákat a Pride után verekedő nő

rendorok-a-prideon(210x140)(1).jpg (rendőr, budapest pride)
rendorok-a-prideon(210x140)(1).jpg (rendőr, budapest pride)

Rasszista képeket posztolt a Facebookon, náci zászló előtt pózolt, és cigány gyerekek megölésére buzdított az egyik felvonulókra támadó nő – derül ki a nol.hu cikkéből.

A NOL TV szombati atrocitásokról szóló riportjában feltűnő, kifejezetten agresszív hölgynek egy biciklistával volt szemmel láthatóan problémája, ütögetését rendőri felszólításra is csak nehezen hagyta abba. A nol.hu megtudta: Gy. Zsuzsanna a filmen szereplő nő, nem ismeretlen a hatóságok előtt: a Nemzeti Nyomozó Iroda közösség tagja elleni izgatás gyanújával, gyanúsítottként már ki is hallgatta, miután olyan képaláírással terjesztett cigány gyerekekről készült csoportképet, hogy „kiirtásuk ajánlott és kötelező”.

A szélsőjobbos szimpatizáns korábban több rasszista képet is posztolt, például náci karlendítéssel pózol a budapesti zsinagóga előtt, de feltűnt náci zászló előtt is – olvasható a nol.hu-n.

Közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoznak a három megtámadott ember miatt

A Budapest Pride szombati felvonulása utáni atrocitások ügyében fokozott ügyészi felügyelet mellett folytat büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – közölte a rendőrség a honlapján. A rendőrség közösség tagja ellen csoportosan elkövetett erőszak megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen.
Közleményük szerint szombat este 6 óra 20 perc körül a Budapest Pride Felvonulás után az V. kerületi Szent István körút és Bihari János utca kereszteződése közelében rasszista támadás ért három embert.

A büntetőeljárás keretében hétfőn tanúként kihallgatták a sértetteket. Egyikük a rendőrség rendelkezésére bocsátott egy szombat este rögzített ambuláns kezelőlapot és egy másnap keltezett ambulánslapot. Egy másik sértett vasárnap délelőtt, míg harmadik társuk vasárnap délután kiállított ügyeleti ellátásról szóló igazolást mutatott be a rendőrségen. A kezelőlap és az ambulánslapok alapján a sértettek külön-külön könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt és polgári jogi igényt terjesztettek elő.

A nyomozó hatóság kéri, hogy aki a történtek szemtanúja volt, érdemi információja van, vagy szombat este 6 óra 20 perc körül az V. kerületben, a Szent István körút és a Bihari János utca kereszteződése közelében, illetve a Nyugati tér környékén fénykép- vagy videofelvételt készített, jelentkezzen a 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén – olvasható a rendőrség közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik