Közélet

Magával vitte volna a halálba gyerekeit is

A kecskeméti nő vérnyomáscsökkentő tapaszokkal ragasztgatta tele a kicsik testét, és saját maga is gyógyszereket vett be.

Június 23-án mérgezéses tünetekkel vittek kórházba egy kecskeméti asszonyt és négy gyermekét, egy ötévest, egy háromévest és a 7 hónapos ikreket. A kecskeméti rendőrség akkor súlyos testi sértés kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Nemrég azonban átvette az ügyet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, és emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a 30 éves anya ellen – olvasható a police.hu-n.

A nő úgy akarta megmérgezni gyermekeit, hogy testükre a koronária betegség tüneti kezelésére szolgáló tapaszokat ragasztott. Ez után nagyobb mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be, és rosszul lett.

A nagypapa végül értesítette a mentőket, akik a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni a család életét.

A nyomozók több – egyenként 10 darabos – felbontott és üres vérnyomáscsökkentő gyógyszeres levelet, valamint sok gyógyszertapasz – már feltépett és üres – tasakját foglalták le. A kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő szerint a négy gyerek esetében akár egyetlen tapasz felhelyezése is okozhatott volna halálos szívritmus- és keringészavart.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az anyát, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik