Közélet

Agyonütötte csecsemőjét – 14 év börtön

bíróság (ítélet)
bíróság (ítélet)

Nem árulta el, hová rejtette a holttestet. A keresőkutya találta meg.

A gyilkosság tavaly augusztusban történt Pécsen. A 21 éves Mária a szülés előtt elment otthonról, majd egy romos iskolaépület mögött egészséges kisfiúnak adott életet. A csecsemőt nem akarta megtartani, ezért egy kővel a fejére sújtott, plédbe csavarta, táskába rakta, és bedobta az épület alagsorába.

A nő 2009-ben ismerkedett meg élettárásával, akitől később teherbe esett, ezért mindketten megszakították iskolai tanulmányukat, és összeköltöztek. Az első gyermek születése után a család helyzete rendezett volt, az apját és anyját korán elvesztő nőt befogadták a párjáért és gyermekéért keményen dolgozó férfi hozzátartozói.

Aztán újra terhes lett, ezt azonban eltitkolta: bő ruhákban járt, és amikor rákérdeztek, mitől változott meg az alakja, azt mondta: meghízott. Egy idő után azonban a család nőtagjai számára bizonyossá vált, hogy babát vár, ezért követelték, hogy forduljon orvoshoz. Mária tagadott, azt állította, volt vizsgálaton, nem terhes.

Amikor a gyermek megölése után hazament, erősen vérzett, ezért mentőt hívtak hozzá, az orvosi vizsgálat pedig igazolta, hogy gyermeket hozott a világra. A nő sem a mentőknek, sem a rendőröknek nem volt hajlandó elmondani, hova tette a csecsemőt. A holttestre később keresőkutya talált rá.

A Pécsi Törvényszék Antal Gábor vezette tanácsa előre kitervelten, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. A bíróság a nőt mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát első, két és fél éves gyermeke felett. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik