Közélet

Szuperkutyákra vadásznak a rendőrök

Rendorkutya(210x140)(1).jpg (rendőrkutya, )
Rendorkutya(210x140)(1).jpg (rendőrkutya, )

Személykereső, nyomkövető és általános rendőrkutya lesz a szerencsés ebekből.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kutyavásárt hirdet. Az új ebek a felhívás szerint kikerülhetnek magánszemélyek, tenyésztők, vagy bármely – kutyák eladásával foglalkozó – társadalmi szervezet kezéből is – persze, bizonyos feltételek mellett.

A vásárlásra kínált négylábúaknak meg kell felelniük azoknak az igényeknek, amelyeket a személykereső, nyomkövető és általános rendőrkutyával szemben támasztanak. Az ebeket egy erre kijelölt, úgynevezett vásárlási bizottság veszi majd szemügyre.

Az ORFK kimondottan német vagy belga juhászokat keres, esetleg azok keverékét, a rövid szőrű változatot, minimum 10-14 hónaposokat, törzskönyv nélkül, mikrochippel ellátva. Számos egyéb tényező és fizikai alkalmasság mellett az is nagyon fontos, milyen temperamentummal, pszichikai tulajdonságokkal bírnak a leendő „szuperkutyák”.  A feltételekről szóló teljes listát a rendőrség honlapján tette közzé.

Egyelőre három időpontot hirdettek meg, július 1-re, július 8-ra és 15-re, a ORFK Dunakeszi Oktatási Központ objektumába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik