Közélet

Jobban vannak a megmérgezett kecskeméti gyerekek

plussallat(210x140)(1).jpg (plüssállat, )
plussallat(210x140)(1).jpg (plüssállat, )

Összesen öten kerültek vasárnap kórházba, egy nő és négy gyermeke. A rendőrség nyomoz.

Jól vannak azok a gyerekek, akiket mérgezés gyanújával szállítottak kórházba vasárnap Kecskeméten – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn. A felnőtt állapotáról azonban semmit sem mondanak.  Az MTI kereste a kórházat is, hogy érdeklődjön, ám Szigeti Dóra, a kecskeméti kórház sajtóreferense mindössze annyit közölt, hogy a család kérésére az édesanya és a négy gyermek állapotáról sem adhat tájékoztatást.

Az MTI úgy tudja, a kecskeméti kórházba szállított édesanyát vasárnap még őrizték a rendőrök, hétfőn azonban ezt megszüntették. Az anyát gyógyszermérgezés miatt az egyik osztályon ápolják, nincs életveszélyben.
Szintén meg nem erősített információk szerint, ha az elrendelt nyomozás minősítése megváltozik – súlyos testi sértés helyett életveszélyt okozó testi sértés kísérletére – akkor a megyei rendőr-főkapitányság veszi át a nyomozást.

Ahogy arról beszámoltunk, az  esetről az Országos Mentőszolgálat diszpécsere tett bejelentést a rendőrségen, miután egy kecskeméti belvárosi házban a mentősök egy felnőttet és négy gyermeket láttak el az első adatok alapján mérgezés gyanújával. A rendőrség az ügyben súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, az eljárás szakértők bevonásával folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik