Közélet

Különös csomagokkal sokkolta vevőit az internetes csaló

Csomag (csomag, )
Csomag (csomag, )

A küldemények nem éppen azt rejtették, amiért a vásárlók fizetek.

A csaló idén januárban kezdte el árulni nem létező portékáit egy internetes oldalon, különféle informatikai eszközöket kínált eladásra. A jóhiszemű vásárlók átutalták neki pénzt, ám a terméket vagy egyáltalán nem kapták meg, vagy nem azt, amiért fizettek. De még csak hasonlót sem.

Az egyik csomag például „üresen” érkezett meg, míg egy másikban tablet helyett egy szétszerelt CD-ROM lapult – persze a vevők nem is meglepetésére. Az a vásároló döbbent csak meg igazán, akinek két gondosan becsomagolt tetőcserepet hozott a postás. A rendőrség szerint a csaló összesen négy embert vert át így.

A tettest nemrégiben sikerült azonosítani, a rendőrök egy 18 éves fiút hallgattak ki gyanúsítottként – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton. A fiatal a nyomozóknak azt mondta, állandó jövedelem híján így próbált meg pénzhez jutni.

Az ügyben üzletszerűen elkövetett csalás miatt folyt az eljárás. A rendőrök nem vacakoltak, már le is zárták a nyomozást, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik