Közélet

Vádat emeltek a brutális rablók ellen

A 73 éves férfit félholtra verték. Ötmilliót zsákmányoltak.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze azt mondta: a főügyészség a három fiatal férfi ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A 19, 23 és 29 éves férfiak és jelenleg szökésben lévő társuk 2011. július 5-én Kurityánban bemásztak egy 73 éves férfi kertjébe, majd az ajtót felfeszítve bementek a házába. Az idős férfi felébredt a zajra, és menekülni próbált.

A vádlottak puszta kézzel és egy viperával bántalmazták, értékei átadását követelték tőle. Mivel nem kapták meg, a bántalmazást felváltva folytatták. Az idős férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rablók módszeresen átkutatták a házat és ötmillió forintot találtak. A pénzen kívül egy motoros fűrészt is magukkal vittek.

A vádlottakat a bűncselekmény után nagyjából fél évvel azonosították. Hármójukat a főügyészség jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, magánlaksértés bűntettével és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik