Közélet

Kiengedték a Hunvald-per fővádlottját

gál györgy és hunvald györgy (gál györgy, hunvald györgy)
gál györgy és hunvald györgy (gál györgy, hunvald györgy)

Több mint 51 hónapnyi előzetes letartóztatás után engedték haza Gál Györgyöt.

A Népszava online kiadása szerint a Kúria végzése alapján engedték ki a márianosztrai büntetés-végrehajtási intézményből és házi őrizetben van a VII. kerület gazdasági bizottságának volt elnöke, az erzsébetvárosi ingatlanspekuláció elsőrendű vádlottja.

Gál már több mint 4 évet és 3 hónapot töltött börtönben – illetve ebből egy rövid időszakot házi őrizetben -, ami a tavaly februári ítéletben első fokon kiszabott 8 év 6 hónapos börtönbüntetésének már több mint felét jelenti.

A másodrendű vádlott, Hunvald György volt VII. kerületi MSZP-s polgármester után leginkább csak Hunvald-perként emlegetett büntetőügy másodfokú tárgyalása szeptember 5-én kezdődik Szegeden – olvasható a hírportálon.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Gál György, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökeként 20-30 millió forintot kérve közreműködött abban, hogy egy meghatározott vállalkozói csoport érdekkörébe tartozó projektcégeknek, amelyekbe a valódi tulajdonosok a strómanjaikat helyezték el, értékesítenek több mint egytucatnyi önkormányzati ingatlant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik