Közélet

Nem hullnak fejek az agyonvert férfi miatt

izsaki-rendorors(210x140)(6).jpg (izsáki rendőrörs)
izsaki-rendorors(210x140)(6).jpg (izsáki rendőrörs)

A belügyminiszter további személyi változásokat nem tart indokoltnak az izsáki rendőri intézkedés közben történt halálesettel kapcsolatban.

Pintér Sándor belügyminiszter áttanulmányozás és személyes beszámoltatás után elfogadta az Országos Rendőr-főkapitányság tényfeltáró bizottságának az esettel kapcsolatban indított vizsgálatról szóló jelentését.

A belügyminiszter felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy az Izsáki Rendőrőrs épületében április 8-án Bara József halálával végződő rendőri intézkedés vizsgálatáról készített jelentést teljes terjedelmében juttassa el az ügyben nyomozást folytató ügyészi szervhez, és a továbbiakban is mindenben segítsék az ügyészség eljárását.

A BM a tényfeltáró bizottság jelentését az ügyészségi nyomozás befejezéséig nem hozza nyilvánosságra – írta a tárca, de azt kiemelték, hogy a jelentés elkülönül a büntetőeljárás szabályai szerint folyamatban lévő nyomozástól, kizárólag a rendőri és parancsnoki tevékenység rendőrszakmai vizsgálatára terjedt ki. Mint írták, a belügyminiszter a jelentéssel megegyezően további személyi változásokat az üggyel kapcsolatban nem tart indokoltnak, ugyanakkor utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy a jelentésben feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében tegye meg a szükséges személyzeti és szakmai intézkedéseket.

„Pintér Sándor meggyőződése, hogy Magyarország rendőrsége a történtek ellenére jogállami keretek között működik. A belügyminiszter a rendőrség teljes személyi állományától továbbra is elvárja az emberi jogok tiszteletben tartását és betartását a rendőri intézkedések során” – fogalmazott közleményében a BM.

Ahogy korábban megírtuk, egy 47 éves férfi meghalt, miután összeverték az izsáki rendőrörsön, ahova kisebb lopás miatt vitték be. A halálra vert férfi egyébként román állampolgár volt, de körülbelül húsz éve élt már Magyarországon. A két kényszervallató kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A Kecskeméti Nyomozó Ügyészségen az eljárás halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik