Közélet

Kilakoltatás Újpesten: előállították a szülőket

kilakoltatás újpesten (kilakoltatás, rendőr, )
kilakoltatás újpesten (kilakoltatás, rendőr, )

A végrehajtást felfüggesztették, négy embert előállítottak a rendőrök.

Újabb kilakoltatás zajlik épp a IV. kerületi Béla utca 17. szám alatt. A családfő azt mondta, ha kiteszik őket a lakásból felrobbantja a házat. A fenyegetőzés miatt azonnal riasztották a Terrorelhárítási Központ kommandósait is – mondta a Hír24-nek Tatár József az Otthonvédelmi Tanács szóvivője.


Fotók: Neményi Márton

A szóvivő hozzátette: tavaly már sikerül megmenteni azt a két családot, akik az udvar két lakását lakják. Most is abban reménykednek, hogy a polgármesterrel meg tudnak egyezni és a devizahitel miatt eladósodott család nem kerül utcára. A Hír24 úgy tudja, hogy a felnőttekkel hat-hét gyermek is az utcára kerülhet.

UPDATE:

A Hír24 helyszíni tudósítója azt mondta, hogy a Béla utcában egy ideig “állóháború” alakult ki: 20 kommandóssal 20-30 civil, a Koppány-csoport aktivistái néztek farkasszemet. Azóta a családfőt és a feleségét előállították, de elvittek két aktivistát is. Úgy tudni, egyiküket azért, mert bement a rendőrségi kordonnal határolt területre. A végrehajtást felfüggesztették.

Kőbányán sem jobb a helyzet: ott 800 család ellen indított pert az önkormányzat adósságuk miatt, közülük hét családot ezekben a napokban lakoltatnak ki. Kedden egy 11 fős család került az utcára.


Stream videos at Ustream

 

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik