Közélet

Életfogytiglant kapott a szegények ügyvédjének gyilkosa

börtönőr (börtönőr)
börtönőr (börtönőr)

A gyilkos 30 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a 88 éves dombóvári ügyvéd gyilkosát. Ezzel a táblabíróság helybenhagyta az ügyben első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék döntését. Ugyanakkor a Makai Lajos vezette tanács mellőzte a tett minősítései közül az aljas indokot. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – ebben mondták ki bűnösnek a baltával támadó férfit. Az ítélet jogerős.

A brutális bűncselekmény 2011 februárjában történt, gyilkos és áldozata ismerték egymást. A fiatalember állandóan pénzzavarral küzdött, lopásért, csalásért és sikkasztásért is elítélték már. Egy kisebb összeggel tartozott a 88 éves dombóvári ügyvédnek is.

A tettes korábban azt vallotta, nem azért kereste fel hitelezőjét, hogy megölje, csak rendezni akarta az anyagiakat. Ennek ellenére baltával ment az idős emberhez, azzal mért ütéseket a fejére. A fiatalember azt mondta a nyomozóknak, a veszélyes eszköz csupán azért volt nála, mert fát akart gyűjteni a fűtéshez.

Az áldozatot egyébként a szegények ügyvédjének tartották, ismerték és szerették Pécsett.  Gyakran segített olyan embereken, akiknek nem futotta volna az ügyvédi költségekre. Gyilkosa 30 év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik