Közélet

Brad Pitt filmjét utánozták a pécsi gyilkosok

hetedik (hetedik, morgan freeman, brad pitt, )
hetedik (hetedik, morgan freeman, brad pitt, )

Vérrel festett felirat a falon és egy összeszurkált holttest – éppen mint a Hetedikben.

Lemásolták a Hetedik című híres thriller egyik jelenetét azok a gyilkosok, akik tavaly öltek meg egy külföldi pénzváltót Pécsett. A négy tettes az ágyon fekvő holttest feletti falon üzent a rendőröknek. Miután végeztek áldozatukkal, leültek a holttest mellé, söröztek, és megnéztek egy DVD-t. Végül felmarkolták a bosnyák férfi pénzét – ötmillió forintot – és 15 doboz Viagrát, majd elmentek – írja a Bors.

Vallomásában az egyik rendőr elmondta, fél óra kellett, hogy magukhoz térjenek, utána tudták csak elkezdeni a helyszínelést.

A gyilkosok éppen úgy helyezték el a tárgyakat a szobában, ahogy Brad Pitt Hetedik című filmjének – melyben egy pszichopata gyilkos a hét bibliai főbűn alapján végez ki embereket – egyik jelenetében voltak. A napilap azt írja, az üzeneteket egyébként a mai napig nem tudták megfejteni, a kérdéssel a bíró sem foglalkozott.

A rendőrök sokáig azt hitték, hogy sorozatgyilkosba botlottak, aztán rájöttek, az áldozat ismeretségi körében kell keresni a gyilkosokat, akik a pénzéért ölték meg. A tettes egy középkorú férfi és barátnője, valamint a nő kamaszlánya és annak barátja. A vádlottak hosszasan kínozták áldozatukat, mielőtt megölték.

Az áldozat egyébként Nyugat-Európában dolgozó prostik pénzét váltotta forintra, időnként szolgáltatásukat is kihasználva. A gyilkosság napján öt prostituált volt nála, hárommal szeretkezett, alkalmanként háromezer forintot fizetett nekik. Takarítónőnek hívta őket, ahogy a fiatalkorú vádlottat is.

Bilkei Pál kriminálpszicholóus szerint az idősebb gyilkosokat a pénz motiválhatta, ám a módszer a fiatalok lelkületét mutatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik