Közélet

Aggregátort és benzint loptak az árvízi tolvajok

Vevőt sem kellett keresgélniük a 120 ezer forintot érő zsákmányra.

A tatai rendőrök hétfőn fogták el a tolvajokat: egy 20 éves fiút és mindössze 16 éves társát. A páros múlt szerdán lopott el egy aggregátort a Dunaalmás és Almásfüzitő közötti nyúlgát mellől. A „főétel” mellé „desszertet” is fogyasztottak: elvittek egy tízliteres fémkannát, benne kilenc liter benzinnel. A lopásra már másnap fény derült.

Utóbbi zsákmányukat a napokban vették észre a rendőrök, miközben Dunaalmás elárasztott házainál járőröztek. Egy nyitva talált háznál látták meg: a víz tetején lebegett. Az aggregátor azonban nem volt sehol.

police.hu

A tetteseket végül hétfőn kapták el, neszmélyi otthonukból állították őket elő. Kiderült, az aggregátort időközben eladták egy ugyancsak neszmélyi férfinak, kerek húszezer forintért. A vevőt kedden vitték be. Egyikük sem úszta meg az őrizetet. Az enyveskezű párosnak lopásért, míg megrendelőjüknek felbujtóként elkövetett lopás gyanúja miatt kell felelnie.

A géppel egyébként a nyúlgátat világították meg, de elromlott, ezért a védekezésben részt vevők egy félreeső helyre tették. Később vitték volna javítani – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik