Közélet

Új ügyvédet kap Szita Bence mostohája

p erika (p. erika, szita bence, )
p erika (p. erika, szita bence, )

Másodfokra új védőt rendelnek ki P. Erika mellé - értesült a Bors.

Mivel a jogerős ítéletet Pécsett hozzák meg, a csütörtökön felbújtás miatt tényleges életfogytiglanra ítélt asszonyt nem az eredetileg – körzet szerint – kirendelt Berlik Zoltán fogja védeni, hanem új ügyvédet neveznek ki mellé.

Pécs nem az én körzetem. Természetesen lett volna rá lehetőség, hogy végigvigyem az ügyet, én azonban úgy gondolom, hogy megtettem a dolgomat – nyilatkozta a napilapnak Berlik. Hozzátette: törvényes keretek között járt el a bíróság a példátlanul súlyos ítélet kapcsán, a felbujtásnak ugyanaz a büntetési tétele, mint a gyilkosságnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szita Bence gyilkosai, B. József, K. József és P. Erika is tényleges életfogytiglan börtönbüntetést kapott első fokon, és 10 évre eltiltották őket a közügyektől. A bíró az ügyésszel egyetemben az indokláskor azt mondta, hogy a szigorú büntetésnek két célja van: az egyik, hogy az adott bűnöző ne kövesse el még egyszer a bűncselekményt, valamint üzenet a társadalom felé, hogy milyen büntetés jár egy ilyen bűncselekményért.

Szita Bence nővére, Györgyi Lilla a Borsnak elmondta: elégedett az ítélettel, és megnyugvással tölti el, hogy a gyilkosok többé nem szabadulnak.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik